Gabbi tipsar
Hejehj!
Måste bara tipsa om ett recept på plättar som min mamma brukar göra till mig! :) Man kan äta dom till frukort, mellis och lunch + man kan äta dom både varma och kalla :) Det innehåller inget socker (förutom bananen) och dom är jättenyttiga! :D Dom låter kanske inte så goda, men skenet kan bedra ;)
Bananplättar ca 20 st Blanda havregryn och vatten och koka i några minuter till gröt (grynen
1 1/2 dl ekologiska havregryn ska helst ha varit blötlagda under natten eller ta färdig gröt från
3 dl vatten kylskåpet). Vispa äggen och rör ner i gröten, som inte ska vara kokhet.
2 stora ägg Blanda i övriga ingredienser och sist banan. Smeten blir lite seg av
1/2 dl nymalda linfrön linfröna som sväller. lägg smör i en stekpanna och grädda på medelhög
1 dl sojamjöl värme. Dom tar lite längre tid att steka än vanliga plättar eftersom att de
1 dl vatten ska vara lite tjockare. Ät tillsammans med grädde och bär tex hallon eller
1-2 tsk mald kardemumma jordgubbar.
1/2 dl hackade hasselnötter
1-2 tsk bakpulver Kommentera gärna och säg vad du tycker! :)
2 bananer
smör till stekning
det här receptet är från Sannas matbok, men vi har gjort om det lite :)
Kommentarer
Postat av: ida
Håller just nu på att göra dessa plättar som jag fått höra så mycket om.:) Vi får se hur detta kan gå.:D!
Trackback